Команда захисту п’ятого Президента України Петра Порошенка та і сам лідер опозиції повідомили про чергові факти фальсифікації документів Генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою. В контексті цього Порошенко закликав ініціювати тимчасову слідчу групу у Верховній Раді, яка розслідує протиправні дії Генпрокуратури та інших органів, які займаються політичними переслідуванням.
Петро Олексійович заявив, що керівництво країни в особі в першу чергу Володимира Зеленського тримає суд та свідків справи в заручниках, тиснуть на них та вимагають показів, які були б вигідні стороні обвинувачення.
Наприкінці промови в суді Порошенко нагадав відому фразу Януковича “Астанавітєсь!” і зауважив, що вона (фраза) стосується сьогодні Зеленського.
Пряма мова Петра Порошенка в суді.
У нас на руках знаходиться сьогоднішнє рішення — за 8 липня — Печерського суду, де сторона обвинувачення дуже непереконливо просила про незаконне продовження терміну досудового розслідування на три місяці.

Щойно сторона обвинувачення сказала, що Генеральна прокурорка прийняла рішення сьогодні під час судового засідання завершити досудову справу. В оригіналі документу, який має сторона захисту, написано: «На підставі доручення Генерального прокурора від 7 липня». Тобто від учорашнього дня. Ми бачимо факт фальсифікації.
Шановний Володимире Олександровичу, ви самі собі затягуєте зашморг плівками Труби, записами і свідченнями Олега Корецького, фальсифікацією і брехнею Генерального прокурора.Суд робить третє засідання, десять тисяч людей стоять на вулиці, а виявляється, що вони ще вчора прийняли рішення, що їм більше не потрібен жоден запобіжний захід.

Вимагаю у суду допитати свідка Корецького щодо злочинів і фальсифікації справи, щодо політичного тиску пана Бабікова у справі призначення заступника голови розвідки, каналу “Прямий”, “Ленінської кузні”, Томосу, Мінських угод, Керченської протоки, обороноздатності держави, коаліції Верховної ради.

На ці справи були витрачені десятки мільйонів гривень із кишень платників податків з однією метою — політичні переслідування Порошенка.

Ми маємо протидіяти дискредитації України. Бо обіцянки президента Зеленського щодо миру протягом двох тижнів, кінця епохи бідності і зростання економіки, переконливої перемоги над коронавірусом, рішучого руху у Європу виявилися брехнею. І пан Зеленський сподівається переключити увагу на відосики арештованого і посадженого Порошенка, Звіробій, Федини і інших. Думає, що це дозволить зберегти електоральні позиції.

Завдання президента — зберегати конституційні права громадян, зберігати територіальну цілісність і суверенітет держави, вести країну вперед до ЄС та НАТО. А не витрачати час на інструктаж злочинного угрупування щодо тиску на європейську опозицію та усіх, хто любить Україну.

Прошу створити тимчасову слідчу комісію у Верховній раді за фактами злочинних фальсифікацій у Генеральній прокуратурі, політичного тиску, які доводяться і записами Труби, і свідченнями пана Корецького. Припиніть брати людей у заручники, як ви зробили це із паном Божком, вибиваючи у нього покази на Порошенка. Так роблять лише терористи.

Дякую мільйонам, які разом з нами борються за Україну! Дякую Oleg Sentsov за потужний знак підтримки!