Минулого року Президент України Володимир Зеленський приховав операції з понад 5 мільйонами гривень. Так,  у 2019 році родина Зеленського отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики на 5,1 млн грн та придбала ОВДП на 5,2 млн грн. Їх сім’я Зеленського не задекларувала. А в 2020 році Президент вирішив самостійно зізнатися у скоєному повідомивши про порушення Національне агентство з питань запобігання корупції .

Вирішили повідомити також і українське суспільство, написавши про зізнання в телеграм каналі Офісу Президента.

Президент України Володимир Зеленський особисто проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

У 2019 році родина Глави держави отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення.

Володимир Зеленський наголошує, що всі громадяни України рівні перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

У даному контексті слід пригадати, під час перевиборчої кампанії Зеленський запевнив українців, мовляв – якщо я порушу закон, то сам піду з посади…

Ці слова він також повторив під час обговорення корупційних дій та ймовірної до них причетності.