У Мелітополі Запорізької області прихожани однієї з церков ініціювали збір підписів проти законопроєкту № 3316, пише Ріа Мелітополь.

Підписи ставлять під зверненням до керівництва країни з проханням зупинити пропаганду гомосексуалізму в Україні і відкликати з парламенту законопроект № 3316. З відповідним зверненням виступила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

Проти прийняття закону також виступив Благочинний церков Мелітополя – настоятель храму Святого Великомученика Георгія Побідоносця, протоієрей Максим Смирнов. З неділі віруючі збирають підписи під посланням.

Нагадаємо, 9 квітня до Верховної Ради внесено законопроект №3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на грунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності). Автор – депутат від «Слуги народу». У законопроекті пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів і тюремного покарання за нетерпимість, публічні заклики, приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності. Церквам за публічну акцію проти ЛГБТ, в разі прийняття даного Закону, світить 5-8 років в’язниці.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій виступають проти впровадження гендерної ідеології в законодавство України, заявляючи про ризик кримінального переслідування мирних учасників просімейних акцій. Дивно, але в Україні не забороняють гей-паради, але, при цьому, хочуть заборонити ходи тих, хто проти пропаганди ЛГБТ.

– Всеукраїнська рада церков звертається до Верховної Ради відкликати законопроект, церква не може стояти осторонь, ми хочемо напоумити депутатів, щоб вони зрозуміли, що вони хочуть зробити. Сьогодні вони хочуть, щоб ці божевільні вільно пересувалися по Києву, який политий кров’ю захисників батьківщини, вимолити святими, мощі яких спочивають в Києво-Печерській лаврі. Ми зараз збираємо підписи, щоб законопроект не набрав чинності. Одностатевий шлюб – це гріх, це не природно, щоб чоловік жив з чоловіком, він не може народити дітей, усиновляє чужих дітей і потім виховують таких же збоченців як вони самі. Це протиприродно, – сказав батько Максим.