З березня поточного року в Запоріжжі, як і в інших регіонах України призупинили видачу разової допомоги в пологових будинках у виглядів бебі-боксів.

Перші повідомлення про відсутність приємного подарунку з’явилися у соціальних мережах.

Програма – “Пакунок малюка”,  яку започаткували в уряді Гройсмана наразі не працює, так би мовити – з технічних причин. Щоб отримати підтвердження чи спростування повідомлень запоріжців журналісти Regionnews подзвонили на урядову гарячу лінію, але там розповісти відмовилися і обіцяли надіслати відповідь листом, чекаємо…

Тим часом в прес-службі Запорізької міської ради інформацію підтвердили і розказали, в загальних рисах, у чому справа.

“Програма є державною. Тендер на закупку бебі-боксів проводить Міністерство соціальної політики. У цьому році тендер наче відбувся, але розпочалася процедура його оскарження, тому фактично пакунки закупленими не були, відповідно їх до пологових будинків Запоріжжя не доставили. Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради надсилало до відповідного міністерства декілька листів, щоб знайти вирішення цієї проблеми, але позитивного рішення отримано не було. Так, люди скаржаться, є навіть ті, хто не отримав пакунок малюка в лютому.  В міністерстві пообіцяли все видати, колись, але ж речі розраховані на немовлят з перших днів життя, тож є розуміння того, що через декілька місяців людям цей пакунок підходити не буде ” – повідомили журналістам “Regionnews”  у пресслужбі міської ради.

Чому не вдалося грамотно провести тендер найближчим часом стане відомо. Також спробуємо отримати відповіді на запитання чи будуть збитки через помилку компенсованими.