Критична ситуація трапилася з будинком за адресою проспект Соборний, 189. Об’єкт входить історичної культурної спадщини і саме на цей нюанс кивають комунальники, щоб не усувати аварійність.

З боку проспекту в будинку розташовані різні магазини, власники і продавці яких більше року залишають заявки в міському кол-центрі та благають запобігти трагедії. А вона таки може трапитися. Дах будинку щоденно руйнується й від нього періодично (щодня) відпадають шматки штукатурки і ще радянського каміння. Вони падають прямо перед входом до магазинів та на тротуарну дорогу, де проходять люди. Шматки летять  з висоти п’ятиповерхового будинку. При попаданні такого об’єкту в голову людині, може наступити смерть, пише Форпост.

Місцеві бачать проблему, тож стараються оминати небезпечні ділянки, але 80% людей, які проходять під будинком щоденно цього не знають, а тому наражають себе на небезпеку.

До редакції звернулася власниця одного з магазинів за вище вказаною адресою, людина, яка ще минулого року залишалася заявки з проханням навести лад, повідомляла про проблему і в 2020, зокрема нещодавно. Реакції як тоді не було, так і зараз немає. Жінка розказала, що приїжджали один раз комунальники, огородили територію стрічкою і навіть не спромоглися її закріпити, через кілька годин стрічка вже валялася біля магазинів. Нижче показуємо, як саме виглядає це творіння комунальників.

“Рано чи пізно тут таки трапиться трагедія. Висновків з біди, що трапилася в Дубовці очевидно ніхто не зробив! Ми весь день як на голках, особливо коли вітер та негода, тоді з даху падає рясно. Якось, перебуваючи в магазині я почула гуркіт, з жахом вибігла на вулицю, подумала вже комусь звалилося на голову. На щастя минулося, але це справді був стрес.

А власники та продавці до дверей магазинів вже тривалий час пробігають квапливо, бо чекати можна чого завгодно. Минулого року я та дівчата з сусіднього магазину Mio-Mio залишили заявку в міському кол-центрі. Наївно ми сподівалися, що принаймні обнесуть сіткою аварійні ділянки, щоб кого не прибило, але ж ні. Я розумію, що для ремонту треба час та гроші, напевно якісь додаткові дозволи, бо це історична спадщина, але ж банально проігнорувати реальну небезпеку – це занадто. Не знаємо до кого й звертатися, всюди один піар, а дій мало” – розповідає власниця магазину  RIVOLI , пані Дана.

Жінка також повідомили, що не так давно біля будинку по проспекту Соборному впало дерево, воно пролежало декілька днів в очікуванні комунальних служб. Продавці сусіднього магазину були буквально забарикадованими, тож прибирати вирішили самотужки. Власне самостійно люди обрізали всі гілки, розпилили дерево на шматки та прибрали з прохідної частини.

На час приїзду журналістів місце виглядає занедбаним і забутим, глибокі ями в тротуарі, де ввечері залюбки можна зламати ногу, височенні трави, які не косили ще з весни. Але головне – небезпека, яка кличе біду.

Журналісти таки проконтролюють чи почули перші особи в місті застереження та прохання і не дай Бог почути запоріжцям виправдання влади коли трапиться трагедія!