Сьогодні відбув черговий виїзний захід на місці проведення реконструкції скверу по вулиці Базарній. Тут вже декілька місяців тривають роботи з повної реконструкції відпочинкової зони і вони підходять до завершення.

Згідно із графіком, роботи закінчать в серпні, міський голова сьогодні підтвердив, що все йде за планом. Втім, містянам доведеться трохи почекати власне саму скульптурну композицію. Вже у вересні вона має з!явитися на місці старого фонтану.

У сквері вже влаштовано фундамент під скульптурну композицію, бортові камені, основу тротуарів, зливові лотки, залізобетонну підпірну стінку, більша частина тротуарів вимощена плиткою, виконано гідроізоляцію стін, фундаменти та закладні деталі під монтаж малих архітектурних форм тощо. Розпочалося встановлення ліхтарних стовпів. Залишилося вкласти частину плитки. Зараз ці ділянки необхідні для роботи техніки, тому плитку тут вкладуть дещо пізніше. Також будуть встановлені малі архітектурні форми, зокрема лавки та урни.

Підрядники доповіли, що більшість будівельних робіт має бути завершена наприкінці липня. У серпні буде потрібен час для завершення робіт, благоустрою, наведення ладу на території. Однак існує важливе питання – встановлення скульптурної композиції, яка відповідатиме первісному вигляду. Підрядники зазначають, що очікують надходження необхідних компонентів, матеріалів, завершення виготовлення компонентів скульптур і т.д. Для цього потрібен час. Тому оновлену скульптурну композицію запоріжці побачать лише у вересні.

Окрім скульптури, ще однією фішкою скверу Піонерів стане археологічна знахідка, яку було виявлено під час робіт. Це сходи до лавки Нижнього Гостинного ряду Торгових рядів, що знаходився по вул. Поштовій. Ця знахідка 1873 року забудови. Тут завершуються роботи, які дозволять встановити над пам’яткою спеціальне скло. Всі бажаючі зможуть побачити її з оглядового майданчика, який також облаштують