Про неприємну ситуацію розказали столичним журналістам мешканці будинку на вулиці Соломії Крушельницької.

Близько 200 осіб зібралися у поминальний 9 день від часу трагедії поруч з будинком на Крушельницької, щоб згадати сусідів, чиї життя обірвалися під бетонними завалами. В людей дві основні теми для обговорення – спогади того жахливого дня та неможливість заселитися до квартир, ключі від яких роздав Президент України Володимир Зеленський. Зі слів потерпілих, документів на помешкання вони поки не мають – їм видали сертифікати.

З аварійного під’їзду виселили людей. Частина з них живе у родичів, частина – в інтернаті.

За словами однієї мешканки, квартири видали у ЖК “Кришталеві фонтани” на вулиці Метрологічна 42. Усього є чотири черги комплексу, четверту ще добудовують.

Зеленський вручав нібито ключі 12 родинам – тим, хто втратив родичів, живе в інтернаті і не має іншого альтернативного житла і має малолітніх дітей. Фактично люди отримали ключі, але скористатися ними не можуть. Їх не пускають навіть подивитися квартиру, бо там все ще триває будівництво. А в квартирах голі бетонні стіни.

Зовні будинки обнесені огорожею. Зі слів постраждалих, документів на квартири поки не мають. Їм видали сертифікати. На них є лише фото підпису директора забудовника, а ще стоїть технічний будівельний номер. Насправді ж він не відповідає номеру будинку. Родина однієї з мешканок навіть не знала, на якому поверсі квартира. У відділі продажу їм сказали, що у них двокімнатна квартира, а в сертифікаті йдеться про трикімнатну.

Читайте також: ДТП З МОТОЦИКЛОМ У ЗАПОРІЖЖІ, ЮНУ ДІВЧИНУ ЗАВТРА ПОХОВАЮТЬ, ДРУЗІ БОРЮТЬСЯ ЗА ПРАВДУ