Під час сьогоднішнього брифінгу міністр МОЗ Максим Степанов зробив невтішні прогнози стосовно лікування хворих на COVID-19.

Степанов припускає, що сьогоднішня динаміка зростання кількості хворих в країні може дуже швидко спричинити брак місць у лікарнях.  Про це він попередив Президента України Володимира Зеленського, мовляв – готуватися треба не лише до другої, а й до третьої хвилі.

Міністр попередив, цитуємо: “Якщо зараз не почати дотримуватися контролю, то ми матимемо ще гірший результат за два тижні”.

За його словами, в деяких областях заповнені 40-60% ліжок в опорних лікарнях. Якщо динаміка буде триматися, то скоро в тих областях місць для хворих не буде.

Степанов нагадав, що за останній місяць ситуація в країні значно погіршилася: якщо на кінець травня фіксувалося 300-400 лабораторно підтверджених випадків зараження на добу, то нині – 900-1000, також втричі зросла кількість тих, кого госпіталізують. Основна причина такого стану справ, за словами міністра, це нехтування правилами карантину.