Адвокат п’ятого Президента України Ілля Новіков зробив заяву з приводу маніпуляції з темою похоронів батька п’ятого Президента Олексія Івановича.

За його словами до Печерського суду надійшла заява з клопотанням про перенесення слухання через те, що Порошенко не може з’явитися до суду, бо буде на похороні батька. Також у заяві було запевнення, що адвокатів захисту про це сповістили. Ілля Новіков запевняє, що і перше і друге є брехнею. Сім’я Порошенків не клопотала і не просила турбуватися про їхні почуття, а похорон батька п’ятого Президента відбудеться завтра.

Дослівно:

“До Печерського суду подана заява з клопотанням про перенесення слухання про обрання запобіжного заходу п’ятому Президенту України Петру Порошенку з посилання нам те, що Порошенко не може з’явитися через похорон свого батька. Це цинічна брехня. Там вказано, наче адвокати були повідомлені про це в порядку закону – за два дні до засідання, але це також неправда, ми не отримували такої інформації ні офіційної, ні не офіційної. Родина Порошенків не просила про перенесення засідання, тож ми припускаємо що це маніпуляція. Сім’я Порошенків не просила турбуватися в такий спосіб про їхні почуття. Похорони батька Петра Порошенка Олексія Івановича відбудуться завтра. Це вже організовано, прощання відбудеться о 12:00. Переносу засідання не потребується і Порошенко сьогодні з’явиться до Печерського суду. Також прийде багато людей, яким цікава ця справа і вони хочуть від суді почути її рішення. А тому від команди захисту Порошенка та він його імені в тому числі ми хочемо заявити, –  якщо Генеральна прокуратура хоче зірвати засідання, то їй це доведеться робити під свою відповідальність. І це не повинні робити з посиланням на Порошенка та інтереси його сім’ї.”

Дивіться детальніше в брифінгу адвокатів Петра Порошенка Іллі Новікова та Ігоря Голованя.