Не так давно у Запоріжжі закінчили реконструкцію та відкрили для відвідувачів Правобережний пляж.

Після проведення ремонтних робіт пляж дійсно не впізнати, хоч у суспільства і виникають запитання стосовно якості та вартості реконструкції.

Не зважаючи на те, що одразу після відкриття об’єкту вандали пошкодили комунальне майно, для запоріжців готують ще один комфортний пляж. У Заводському районі Запоріжжя саме зараз проходить реконструкція об’єкту.

Перша черга реконструкції зони відпочинку на вул. Лейтенанта Шмідта наближається до завершення. У результаті тут фактично з’явиться ще один міський пляж, який відповідатиме всім вимогам. Сьогодні міський голова Володимир Буряк побував на об’єкті та повідомив, як просуваюся роботи.

– Це буде не зовсім пляж, а справжня зона відпочинку. Тут можна буде не лише покупатися, але й просто прийти відпочити ввечері. Передбачені сучасне освітлення, багатофункціональний спортивний майданчик, лавочки, – сказав Володимир Буряк.

У рамках першої черги тут облаштують пляжну зону, де встановлять кабінки для перевдягання, навіси і т.д. Передбачене освітлення, водопровід, каналізація, туалети з невеликою каналізаційною насосною станцією. Зокрема зараз облаштовують доріжку для людей з особливими потребами, укріплюють схили. Буде тут і багатофункціональний спортивний майданчик для гри у великий теніс, міні-футбол. За сприятливих погодних умов на ньому встановлять спеціальне покриття.

– За інформацією підрядника у серпні має бути завершена перша черга реконструкції. Вже виконано значну частину робіт. Буде доріжка для людей з особливими потребами. Важливо, що під час виконання робіт внесені зміни для того, щоб вода зі схилів могла стікати до дощеприймальників, – зазначив Володимир Буряк.

Тобто вже цього року запоріжці зможуть відпочити на новому пляжі, який стане частиною ще однієї зони відпочинку.

Друга черга реконструкції передбачає продовження робіт на іншій частині зони відпочинку, яка розташована трохи далі від пляжу. Також у планах благоустрій прилеглої території, облаштування майданчиків, де можна буде залишити автомобілі.