На сайті Запорізької міської ради повідомили про шкоду, яку завдали щойно відремонтованому Правобережному пляжі вандали.

Як виявилося, зламаними були не лише лавки, а й інше майно. Також вандали «попрацювали» на проспекті Соборному та на каскаді фонтанів «Райдуга».

На щойно відкритому Правобережному пляжі зруйнували дерев’яні двері рятувальної вишки, зламали ручки та двері в роздягальні для людей з обмеженими можливостями, розгромили кілька лавок. Крім цього, невідомі зняли напівсфери на тротуарі, які перешкоджали автомобілям заїжджати на Набережну. Тепер всі перераховані об’єкти в процесі відновлення.

Також завдали шкоди фонтанам-близнюкам на площі Поляка та біля РАГСу на проспекті Соборному. Це місце є популярним у вандалів. Вкотре вони вкрали латунні форсунки з обох фонтанів, які забезпечували тиск води навколо основного струменя. Комунальники замовили нові форсунки – цього разу пластмасові. Ними планують замінити всі подібні елементи фонтанів. А поки деталі не прийшли, фонтани на зупинці транспорту «12 Квітня» працюють лише частково.

Не обійшлося без вандалів і на каскаді фонтанів «Райдуга». Тут правопорушники зруйнували частину архітектурної конструкції на одній із лавок.