Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, під час суботнього брифінгу запевнив, що зупиняти роботу громадського транспорту через спазал коронавірусу поки не будуть. Але, в областях, де протягом трьох днів поспіль спостерігаються ознаки посилення епідемії, місцеві органи влади мають вжити відповідних заходів для боротьби з розповсюдженням коронавірусу.

 “Наразі ми не розглядаємо питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України працює адаптивний карантин”.

Також він повідомив, що в МОЗ збільшення офіційно підтверджених випадків зараження пов’язують не з кількістю тестувань, а з пом’якшення карантину. Він вважає, що  суспільство, образно кажучи розслабимося і частіше стало порушувати умови карантину.

“Ми пов’язуємо збільшення кількості виявлення випадків коронавірусної хвороби, які реєструються впродовж останніх трьох днів, саме з пом’якшенням карантинних заходів” – сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, згідно із даними МОЗ кількість нових випадків зараження сягнула 753 і це черговий рекорд в Україні. Варто зазначити, серед заражених за минулу добу було 124 медики. З аминулу добу померло 10 осіб і 409 одужало.