Нарикінці травня відновили роботу міського та приміського транспорту в Україні.

Але, наслідки карантину можуть спричини підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Цмовірно, основною причиною може бути обмежена кількість пасажирів у салоні транспорту під час карантину. Про це заявляє політичний експерт Олег Петровець у своєму матеріалі на сайті “УП”

“За даними приватних перевізників проїзд у маршрутках може подорожчати, тому що водіям доведеться компенсувати витрати на паливо і на можливі поломки в період простою” − ідеться у матеріалі Олега Петровця.

У Запоріжжі найближчим часом вартість проїздув громадському транспорті не зміниться. Про це розповідає депутат міської ради Олег Германюк.

“Найближчим часом підвищення вартості проїзду в Запоріжжі не буде. Хоча економічна складова у цьому питанні вже нікуди не годиться. Виросла мінімальна заробітна плата, оренда землі, складова податків. Ці складові можуть збільшити ціну на проїзд громадського транспорту, але наразі про це говорити трохи зарано”.

Новини про можливе подорожчання проїзду в пасажирів викликає негативне сприйняття. Бо ж не лише бійнес, а й середньостаттистичні українці також відчувають на собі наслідки карантину, багато людей залишилися без роботи і без заробітної плати.

“Я, як пасажир таку перспективу сприймаю негативно і вважаю її несправедливою – зарплати не підняли, товари через епідемію коронавірусу подорожчали, а тут ще ціни на проїзд хочуть підняти”−каже житель міста Запоріжжя, Владислав Слободяник.

Марія Падалко