Для розгляду на черговій сесії міської ради пропонують питання про перейменування декілької міських закладів освіти. Наразі мова йде про 22 навчальні заклади.

Відповідний проект рішення опублікували на сайті Запорізької міської ради.

Згідно із документом, рішення про перейменування шкіл – це слідування державній політиці стосовно реформування загальної середньої освіти

Відповідно до ст. 35 Закону України ″Про повну загальну середню освіту″ здобуття загальної середньої освіти забезпечують початкова школа, гімназія, ліцей. Такі типи закладів загальної середньої освіти як центр допризовної підготовки юнаків, навчально-виховний комплекс, вечірня школа не передбачені чинним законодавством України, що потребує приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства. Цим рішенням пропонується привести у відповідність до вимог чинного законодавства України назву та тип 22 закладів освіти міста Запоріжжя – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Зігідно із документом, перейменувати пропонують:

1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №77 Запорізької міської ради      Запорізької області на ″Запорізька гімназія №77 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69081, м. Запоріжжя, вул. Памірська, 91.

  1. Змінити найменування Запорізького навчально-виховного комплексу І ступеня ″Світанок″ Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька початкова школа ″Світанок″ Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″початкова школа″.

Місцезнаходження: 69068, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 92а.

  1. Змінити найменування Запорізького навчально-виховного комплексу ″Мрія″ Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька початкова школа ″Мрія″ Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″початкова школа″.

Місцезнаходження: 69084 м. Запоріжжя, вул. Миколи Корищенко,38а.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37  Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №37 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69001, м. Запоріжжя, вул. Кронштадтська, 17.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №39 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №39 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69057, м. Запоріжжя, вул. Олександра Матросова, 16.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої вечірньої школи ІІ-ІІІ ступенів №31 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізький ліцей ″Промінь″ Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″ліцей″.

Місцезнаходження: 69006, м. Запоріжжя, вул. Північне шосе, 37.

7. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №14 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69040, м. Запоріжжя, вул. Святоволодимирівська, 90.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №17 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69027, м. Запоріжжя,вул. Освітянська, 20.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №83 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №83 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69027, м. Запоріжжя, вул. Барикадна,2.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №90 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №90 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69104, м. Запоріжжя, вул. Чумаченка, 13-Б.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №104 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №104 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69041, м.Запоріжжя, вул.С.Синенка, 65-а.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №73 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №73 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69065, м.Запоріжжя вул.Дудикіна, 16-а.

  1. Змінити найменування Запорізького навчально – виховного комплексу ″Еврика″ Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька початкова школа ″Еврика″ Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″початкова школа″.

Місцезнаходження: 69065, м.Запоріжжя, вул.Дудикіна, 22-а.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №21 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №21 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69021, м. Запоріжжя, вул. Машинна, 117.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №33 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №33 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69067, м. Запоріжжя, вул. Ніжинська, 40.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №54 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №54 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69067, м. Запоріжжя, вул. Соснова, 24.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №85 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №85 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69021, м. Запоріжжя, пров. Економічний, 5.

  1. Змінити найменування Запорізького навчально-виховного комплексу ″Гармонія-плюс″ Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька початкова школа ″Гармонія-плюс″ Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″початкова школа″.

Місцезнаходження: 69076, м. Запоріжжя, вулиця Новгородська, будинок 26-А.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Т.Г. Шевченка Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №1 імені Т.Г. Шевченка Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69095, місто Запоріжжя, вулиця Шкільна, будинок 11.

  1. Змінити найменування Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізька гімназія №3 Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″гімназія″.

Місцезнаходження: 69002, місто Запоріжжя, вулиця Фортечна, будинок 55.

  1. Змінити найменування Запорізької вечірньої школи ІІ-ІІІ ступенів №12 Запорізької міської ради Запорізької області на ″Запорізький ліцей ″Альтернатива″ Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″ліцей″.

Місцезнаходження: 69095, місто Запоріжжя, проспект Соборний, буд. 154-Г.

  1. Змінити найменування Районного навчального центру з допризовної підготовки юнаків на ″Міжшкільний ресурсний центр Олександрівського району міста Запоріжжя Запорізької міської ради″ та тип закладу освіти на ″міжшкільний ресурсний центр″

Місцезнаходження: 69002, місто Запоріжжя, вул. Шкільна, будинок 36.

Перейменування також торкнуться і дошкільних навчальних закладів. Наразі планують перейменувати три таких дошкільних заклади.

1. Змінити найменування Дошкільного навчального закладу (ясел-садка) №66 “Зміна” Запорізької міської ради Запорізької області  на ″Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №66 “Карамелька”  Запорізької міської ради Запорізької області″.

Місцезнаходження: 69095, Запоріжжя,   пр. Соборний, буд. 112А.

2. Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради розробити та затвердити відповідно до вимог чинного законодавства України статут Закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №66 “Карамелька”  Запорізької міської ради Запорізької області.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І. та постійну комісію міської ради з гуманітарних питань (Зайцев В.О.).