Фотографія – це мистецтво, безмежна середовище для творчого потенціалу людини і художника. Більшість людей впевнені, що на фотографа потрібно вчитися. Але чи дійсно це так?

Запорізький фотограф Володимир Кононенко переконаний –  незалежно на кого ти вчився, завжди можна почати нову справу, зовсім не пов’язану за фахом.

  • Розкажіть трохи про себе, що привело вас до фотографії?

За освітою я токар. Ну звичайно я розумів ще тоді, що своє життя я з заводом не зв’яжу. Це нудно. Але як для першої робітничої професії зійде. А там завжди зможу піти вчитися далі і здійснити свою мрію. Трохи про мрію. Мене з дитинства завжди тягнуло до творчості.  В 11 місяців я вже тримав ручку і щось малював. У школі все що було пов’язано з творчістю всюди був я першим. Хоч звичайно дуже сильно соромився. Боязнь до сцени у мене напевно до сих пір.

Вже ближче до 7-8 класу я почав малювати будинки, інтер’єри, клеїти кораблі, будинки. Це було хобі. Постійно в кімнаті безлад все в картоні в папері. І тоді я зрозумів що хочу стати дизайнером інтер’єру. Коли приходили гості завжди показували мої малюнки. Всі жартували що я стану архітектором. Звичайно, для цього потрібно було вчиться. А вчиться я не любив. Весь час малював, малював скрізь, в школі на уроках, удома на морі й т.д

У класі вже 9-10 ми почали знімати з друзями всякі відео. Придумувати сценарії, трюки, техніки тоді не було ми знімали на телефон. І тоді я загорівся камерою. Але чомусь відео камеру я не хотів а хотів саме фотокамеру. Вже коли я купив свій перший фотоапарат в кредит я почав все знімати. Тільки перед цим не міг дуже довго зрозуміти що і як. Але це було нудно, ми виросли знімати стало нічого. Я вирішив фотографувати. Спочатку було важко знайти людей. Але з часом потихеньку все налагоджувалося.

Звичайно дизайнером я так і не став як і архітектором.

Але зараз мені нічого не заважає цим займатися, я роблю проекти на замовлення, малюю, фотографую і знімаю відео.

  • В якому жанрі вам більше імпонує вести зйомку?

Навіть не знаю, всі жанри хороші. Напевно все таки love story. Цікаво спостерігати за закоханими людьми та сімейною гармонією.

  • Правда чи міф, про те щоб виходили гарні кадри під час зйомки, модель повинна вміти повністю розташуватися до фотографа?

Більше напевно міф. Так як ти можеш зробити відмінні кадри просто з вуличної фотографії.

  • Велика конкуренція фотографів в Запоріжжі?

Скоріше так, ніж ні. Зараз у будь-якого у кого є камера – знімає

  • Кого ви вважаєте своїм головним конкурентом?

Нікого, потрібно самому розвиватися, щоб конкурентом поважали тебе.

  • Володимире, у кого б ви хотіли повчитися фотографії? Хто ваш кумир?

Напевно все таки Гера Губанов у нього дуже круті фотографії

  • Які поради ви можете дати початківцям фотографам?

Головне не соромитися. Багато фотографів соромляться. Навіть просто взяти фотоапарат і вийти на вулицю по фотографувати людей. Багато соромляться так як можуть почути відмову від невідомих людей.