Футбол є одним з найпопулярніших видів спорту на Україні. Колосальними досягненнями за роки незалежності є, перш за все, перемога донецького «Шахтаря» в розіграші кубка УЄФА. Потім, вихід київського «Динамо» до півфіналу Ліги чемпіонів, вихід дніпропетровського «Дніпра» у фінал Ліги Європи УЄФА, друге місце молодіжної збірної України на чемпіонаті Європи і ще багато шедеврів.

Коронавірус став справжньою загрозою для життя в Європі, в тому числі і футбольної. Більш того, пандемія провокує у футболістів депресію та особистісну кризу. Відбулося несподіване падіння інтенсивності футболу, нагадаємо, через пандемію коронавируса УПЛ пішла на вимушену паузу після 23-х турів. Після цього неодноразово з’являлися розмови про ймовірність дострокового завершення сезону. Через пандемію коронавируса всі європейські першості були припинені, крім чемпіонату Білорусі. Колосально упав оберт атрибутики того чи іного клубу.
Коронавірус виробляє революційні зміни у футболі, і одне з них – зменшення загального грошового обороту,що призводить до зменшення фінансового оберту на 20-30% .
Із-за карантину,те що заборонено знаходитися в масовому скупченні,продаж білетів на футбольні матчі взагалі зник. Відтепер фанати футболу зможуть вболівати за своїх фаворитів лише в режимі онлайн.
Карантин багато чого змінив та поставив людей у незручне становище,але ми всі віримо у найкраще майбутнє та сподіваємося на диво!

Ксенія Бушай