Сьогодні, 1 червня під стінами Верховної ради пройшов мітинг через заяви спікера Парламенту Дмитра Разумкова. Він зокрема нещодавно заявив, що закон про функціонування української мови “треба змінювати”.

Дмитро Разумков в інтерв’ю “Главкому” заявив, що закон про державну мову потрібно міняти. Така позиція обурила громадськість. Активісти анонсували мітинг “Разумкову – лапті!” під стінами Ради.

На площу перед Парламентом прийшло близько сотні людей. Вони тримали в руках плакати: “Разумков, суши лапті”, “Наша мова – наша зброя”, “Язык до Ростова доведе”, пишуть Букви.

Фото: Євген Краєвий, #Букви

Раніше Дмитро Разумков заявив, що закон про мову необхідно змінювати, проте єдиної позиції у фракції “Слуги народу” з цього питання немає. На його думку, мовний закон створює проблеми навколо питань квот на телебаченні і радіо, а також не враховує інтереси людей, які проживають на території України і розмовляють різними мовами.

“Ця проблема дійсно є, і на сьогодні ми її не врегулювали. Дуже багато людей у нас в країні розмовляють різними мовами, і інтереси всіх повинні бути враховані. Якщо прибрати з цього процесу політику і політиків”, – заявив Разумков.