У Запоріжжі, Мелітополі та Бердянську розпочав свою роботу проєкт «Яка твоя історія?», що покликаний зберігати, цінувати, розумно використовувати нашу спільну історичну спадщину та допомогти громадянам відчути себе частиною міської історії.

Громадська організація «Запорізьке наукове товариство ім. Я. Новицького» вже готує для жителів та гостей цих міст історичні фотовиставки, кінопокази, лекції від фахівців з міської історії, практикуми, ігри, зустрічі з відомими істориками Запорізького краю тощо. Основні події відбуватимуться протягом літа та початку осені цього року, як в онлайн, так і в офлайн форматі.

Долучившись до проєкту його учасники та учасниці зможуть розпочати досліджувати власну родинну історію, дізнаються, яку інформацію можна витягти з родинних архівів, як зчитувати інформацію зі старих фото та відкриють для себе нові історичні факти, про які не розкажуть у шкільних підручниках з історії.

Також усі охочі зможуть самі стати творцями історичних виставок, розповівши свої родинні історії  та поділившись матеріалами з сімейних архівів.

Обмін та поширення інформації в рамках проєкту відбуватиметься на офіційних майданчиках у соціальних мережах Фейсбук: https://www.facebook.com/yaka.tvoya.istoria  та Інстаграм: https://www.instagram.com/yaka.tvoya.istoria, куди вже можна надсилати фото історії свого роду або на електронну пошту zntn2011@gmail.com

Ваша історія важлива та унікальна, розкажіть її!

Проект «Яка твоя історія?» реалізується громадською організацією «Запорізьке наукове товариство ім. Я. Новицького» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Контактні особи для ЗМІ:

– у Запоріжжі: Сергій Білівненко – локальний координатор проєкту:

050 454 16 61, 067 695 75 11 bilivnenkos@gmail.com

– у Бердянську: Вікторія Константинова – локальна координаторка проєкту:

097 394 36 73, VNKonst@ukr.net

– у Мелітополі: Алла Крилова – локальна координаторка проєкту:

098 790 55 95, krylovn@ukr.net