Не стало народного депутата шести скликань Анатолія Матвієнка. Про втрату повідомив син товариша Анатолія Сергійовича на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Леонід Ємець.

Помер Анатолій Матвієнко.

Я його знав ще з тих часів коли під стіл пішки ходив. Один з друзів мого батька.
Патріот.
Державник. Ми всі втратили, та найбільше родина.

Мої найщиріші співчуття.

Сумно.

Також слова скорботи написав Микола Княжицький.

Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем, у незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно- демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього зажди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною. У минулому році разом святили паски у церкві на Аскольдовій могилі.

Анатолію Матвієнку було 67 років. Він був народним депутатом шести скликань. Створив і певний час очолював Українську народну партію «Собор».

У 2004 році під час президентських виборів Матвієнко керував Харківським регіональним виборчим штабом Віктора Ющенка. У 2006-2007 роках — народний депутат 5 скликання від блоку «Наша Україна».

У 2007 році був обраний народним депутатом 6 скликання від блоку «Наша Україна — Народна Самооборона». У 2012 році балотувався до Верховної Ради за 17 округом (Вінницька область) як самовисуванець та член партії «Українська платформа «СОБОР».

Народний депутат Верховної Ради 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії «Блок Петра Порошенка» (№32 у списку), був членом партії.