В підсобному господарстві Комунальної установи “Орловський психоневрологічний інтернат” с. Орлове, Мелітопольського району виявили зараження африканською чумою. Станом на сьогодні померло дві свині, біоматеріали взяли на аналіз, який підтвердим – причиною смерті стала африканська чума. Загалом в госповдарстві 140 голів свиней, усі вони зараз перебувають на карантині.

Про це повідомили в ГУ Держпродспожив службі області.

У підсобному господарстві утримується понад 140 голів свиней. 18 і 19 травня захворіли та загинули дві свині. Спеціалісти Мелітопольського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та Мелітопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини виїхали на місце події, де провели епізоотичне розслідування та відбір патматеріалу для дослідження на АЧС у лабораторії.

20.05.2020 року Дніпропетровська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановила позитивний результат на АЧС

Відповідно до чинного законодавства, у господарстві проводиться комплекс заходів з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.