Сьогодні під час пресконференції Президент України Володимир Зеленський анонсував відновлення роботи дитячих садків по всій країні.

За його словами, дошкільні навчальні заклади відкриють зовсім скоро – 25 травня. А з з 22 травня в Україні запрацює міський та приміський транспорт.

 “Що стосується транспорту, дитячих садочків, якщо ми розраховували, що це буде в іншому етапі трішки пізніше. Ми розуміємо, що сьогодні статистика гарна. Статистика нам дозволяє деякі етапи переносити і наближувати до сьогодення.

Наприклад, сьогодні на уряді розглянуть питання і з 22 травня запрацює транспорт міський і приміський. Між областями ми поки не можемо забезпечити транспорт, бо у нас тільки 6 областей готові до цього.

Після повідомлення глави держави про відновлення роботи дитячих садків, міський голова Києва повідомив, що в столиці навчальні заклади запрацюють лише після 10-15 дні після прийняттям Урядом відповідного рішення.

Транспорт працює з 22 числа, дитсадочки отримають всі вказівки від МОЗ щодо безпекової ситуації і з 25 числа, з понеділка, дитсадочки теж запрацюють”.