Партію сертифікованих комплектів костюмів від Фонду Петра Порошенка отримала сьогодні Міська лікарня №7 Запорізької міської ради. Тут вже лікують заражених коронавірусом COVID-19 пацієнтів, а тому захист медичного персоналу актуальний як ніколи. З початку епідемії тут вже вилікувалося 14 осіб, один хворий  наразі перебуває в стаціонарі.

Передати подарунки від фонду п’ятого Президента приїхала народна депутатка від політичної партії “Європейська Солідарність” Марія Іонова, їй допомагали нардеп восьмого скликання Ігор Артюшенко та інші представники запорізького осередку партії. Окрім Запоріжжя партійці відправляться також з посилками до Бердянська, Приморська та Мелітополя. Запевняють, що передачу від фонду розподілили по справедливості та відповідно до потреб.

Марія Іонова на прохання присутніх дещо конкретизувала.

– Медики в нас сьогодні на передовій і їхній захист є першочергово необхідним. Сьогодні загалом ми передамо медикам 500 захисних костюмів в 10 лікарень Запорізької області. До лікарні №7 зараз привезли 50 комплектів. На початку пандемії команда “Європейської Солідарності” організувала такий собі волонтерський хаб, усі наші громадські організації, молодіжка – “Справа громад”, підприємці активно долучилися до боротьби з епідемією.За місяць результати справді нас тішать, нам вдалося роздати більш ніж 300 тисяч захисних масок, полагодити близько 40 апаратів ШВЛ, а нещодавно фонд родини Порошенків закупив 130 тисяч захисних костюмів для медиків. Як ви знаєте, є спеціалізований інформаційних портал, де ми дивимося яка лікарня як забезпечена. Відповідно до цього команда робить аналіз та визначає міру необхідності у кожному конкретному медичному закладі. Ця лікарня (Міська лікарня №7 – ред.) належить до тих, які мають потребу в захисних костюмах, тож ми зараз тут щоб зробити свій внесок.

Для нас сьогодні є питанням номер один – страхування медиків, розгляд даного питання  народними депутатами ініціює “Європейська Солідарність”, вже зібрали більше сотні підписів на підтримку цієї ініціативи. Чекаємо підписів від партійців “Слуги народу”, тим паче, що влада із забезпеченням усім необхідним медиків, на жаль не справляється.

Ми, як відповідальна політсила намагаємося реагувати на виклики та робити від себе все залежне. Будемо продовжувати це робити в міру своїх можливостей, бо ж усі розуміємо, що пандемія це наше спільне горе – зауважила Марія Іонова.

Народний депутат восьмого скликання Ігор Артюшенко дещо зупинився на цифрах та прозвітував, що в області було реалізовано з ініціативи фонду з часу епідемії.

Відповідаючи на запитання про вартість переданого лікарні Артюшенко відповів:

– Один комплект захисного костюма для медиків коштує в районі 800 гривень. В даному випадку подарунок для цієї лікарні коштує 40 тисяч гривень. Раніше ми вже передали 100 костюмів до Запорізької обласної інфекційної лікарні, яка є головною в боротьбі з коронавірусом. Це було близько 2 тижні тому. Також коштом фонду нам вдалося відремонтувати 3 апарати ШВЛ опорної лікарні Бердянська. Костюми, які привезли цього разу ми розподілили серед 10 лікарень області, в тому числі для Дитячої лікарні №5 м. Запоріжжя та Пологового будинку №4.

Ми продовжуємо приймати заявки від медичних закладів на ремонт апаратів ШВЛ – розповідає голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко, який особисто привіз костюми з Києва до Запоріжжя.

Офіцер запасу Валерій Прозапас в кількох словах розказав й про інші добрі справи, зокрема про допомогу із захистом для військових. Також місцевий осередок партії ініціював допомогу сімейним лікарям, до якої долучилися досить багато запоріжців. Таким чином медики першої ланки медицини також частково захищені.

Представники “ЄС” пообіцяли продовжувати підтримувати Запорізьку область у боротьбі з коронавірусом COVID-19.