Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення.

У своєму монолозі Зеленський повідомив, що скасування карантинних заходів в Україні може спричинити 120 тися смертей по всій країні від коронавірусної хвороби.  Президент послався на дослідження та розрахунок експертів, також закликав звернути увагу на країни, які послабили карантинні заходи.

“Подивіться на країни, де або не запроваджували карантинні заходи, або зробили їх м’якими. Результат – тисячі смертей та десятки тисяч, що захворіли… Згідно з дослідженнями, повне скасування карантину матиме шокуючі наслідки. Якщо завтра ми повернемося до звичного ритму життя, це буде плюс 120 тисяч смертей до кінця року. Саме тому пом’якшення карантину не може бути передчасним”.

Володимир Зеленський вважає, що якби не вжиті заходи, то заражених в Україні було б не 12 тисяч українців, а 200.

Нагадаємо, в уряді сьогодні прийняли рішення продовжити карантин до 22 травня, але послабити обмеження. Зокрема, планується:  відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, салонів краси, літніх майданчиків кафе і ресторанів. Також Уряд розглядає можливість дозволити роботу закладів громадського харчування на виніс, оптову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами (окрім зон розваг та фудкортів у ТРЦ); роботу закладів побутового обслуговування, музеїв, бібіліотек, а також  тренування спортивних команд на закритих базах тощо.