Обласна інфекційна лікарня, яка сьогодні приймає та лікує хворих на коронавірусну хворобу схоже забула про санітарні норми та може бути джерелом зараження для абсолютно здорових людей. Фекалії та рештки їжі від заражених пацієнтів викидають за територію, де щоденно проходять сотні людей.

Поруч – багатоповерхівки, де живуть тисячі запоріжців.

До редакції Регіонньюз написала колишня співробітниця клініки, яка не так давно звільнилася через відсутність засобів захисту для молодшого персоналу. Жінка розповіла разючу інформацію, в яку важко повірити. Оскільки близькі люди інформаторки досі працюють в клініці, ім’я редакція відкривати не може. Журналістам довелося кілька днів чергувати поблизу лікарні, щоб побачити все на власні очі.

Каналізаційні люки, які знаходяться на території закладу час від часу забиваються, якщо точніше, то практично кожного дня.  До унітазів санітарки та співробітники кухні викидають усе, що зайве – серветки, пакети, засоби гігієни, недоїдки (наприклад кашу). Все це летить в каналізацію, а коли вона забивається то працівники хлорної станції, яка знаходиться на території лікарні мають почистити все, а те, що відловлять – викинути. Ми переглянули доступні в мережі Інтернет зразки посадових інструкцій таких співробітників і не знайшли ні слова про подібний функціонал. Чому вони це роблять – питання окреме і воно точно потребує уваги. Але наше джерело запевняє, що чоловіки роблять це голими руками та інколи без масок.

“Не знаю чим і кому співробітники станції зобов’язані, хто їх змушує виконувати подібні завдання. Знаю лише, що засобів захисту їм не видали, як медик скажу – це можна прирівняти до роботи смертників. Щодня дихати фекаліями та відходами в яких віруси за що? В них там добре якщо мінімалки є. Скажу більше, коли оголосили карантин то лікарня почала використовувати інші засоби дезінфекції, вони в рази гірші за ті, що були до цього. Вміст каналізацій періодично носять до лабораторій і я чула, що небезпечних речовин у них побільшало, через неправильну дезінфекцію очевидно.  Ясна річ, аналізу на коронавірус звідти не беруть” – розповіла колишня співробітниця Обласної інфекційної лікарні.

Наше джерело запевняє, що чистять каналізаційні люки вже давно та регулярно, а їх вміст викидають за огорожу, відрами, прямо в посадку, де за кілька метрів від огорожі щоденно проходять люди. Хтось йде на зупинку, інші до магазину чи ще кудись за потребою. Протягом кількох днів спостережень ми знайшли людей, які були очевидцями процесу чистки каналізацій та підтвердили частину слів нашого джерела. Щоправда, люди й гадки не мали, що мають контакт з тим же вірусом, який налякав усю планету. Бо ж в купі на фото все – фекалії і та каша, яку не доїв інфікований пацієнт.

На фото показуємо ті самі каналізаційні люки з яких черпають усю цю огиду, камінь, на який стають співробітники станції, щоб викинути вміст відер та купу з цим же вмістом за огорожею лікарні. До слова, більша частина люків навіть не мають кришок.

Жінка, яка працювала в лікарні розказала також багато інших цікавих фактів про лікарню, яка сьогодні є головною в порятунку інфікованих коронавірусом людей. Вони поки потребують перевірки. Якщо слова інформаторки знайдуть підтвердження ви про це дізнаєтеся в наступних публікаціях.