Горе, яке спіткало  українську родину в Чернівецькій області важко уявити – від коронавірусної хвороби померли рідні брати зовсім юного віку. Про те, що у них таки підтверджений коронавірус, стало відомо після того, як хлопців поховали.
Хворих не вдалося врятувати, бо вони пізно звернулися до медиків. Про це пише місцеве видання “Молодий буковинець”, посилаючись на слова голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука.

Втім, місцеві мешканці впевнені – хлопців нестало через те, що районна лікарня, в якій вони проходили лікування погано оснащена, немає навіть елементарних засобів.

“Є проблеми з апаратами вентиляції легенів, та що там говорити – навіть із забезпеченням медиків, спиртом і так далі. Можливо, якби хворих одразу відправили до Чернівців, то можна було врятувати, а тут… На жаль, виявилося пізно. Легені просто згоріли”, – розповіли рідні.

У коментарі виданню ОБОЗРЕВАТЕЛЬ односельчани хлопців запевнили, що вони не були останнм часом за кордоном і дотримувалися умов карантину. Але в магазин, звичайно, ходили.

Іван та Андрій у дорослому віці дуже рідко хворіли і були міцними парубками, старший Іван планував одружитися в травні. Друзі та рідні хлопців у скорботі, вони не можуть повірити, що це трапилося насправді.

“У це дуже важко повірити! Браття, спочивайте з миром”, “Братчику, хай земля тобі буде пухом! Ти завжди був найкращим! Не можу повірити, брате, що тебе більше немає серед нас. Спочивай з миром, дорогий друже”, – пишуть друзі у моцмережах.

20-річного Андрія та 24-річного Івана поховали в один день, вчора 21 квітня, у рідному селі Їжівцях, що у Сторожинецькому районі на Буковині. На похорон прийшло багато односельців хлопців.

Через карантин труни з тілами юнаків не заносили до церкви, а відразу відвезли на кладовище. Люди, з урахуванням карантинних заходів, тримали дистанцію одне від одного.

Деякі ЗМІ повідомляють, що бабуся Івана та Андрія також померла від коронавірусу, вслідза старшим онуком, їхній батько в реанімації у важкому стані. У нього також виявили зараження.