Наприкінці минулого року в Запоріжжі анонсували будівництво нового ЖК в самісінькому центрі міста. А вже сьогодні стартував продаж майбутніх квартир, будівництво яких  готується до старту. Зведуть новий будинок на місці колись аварійної споруди, яку знесли на перехресті вулиць Олександрівська та Приходська. Адреса нового ЖК – Олександрівська 114, одразу за обласною бібліотекою.

Унікальний проект з масою переваг та зручностей  розробили у стилі Neo-Олександрівська в архітектурній майстерні   LUKASHEV architects. Тут гармонійно перегукуються архітектурні елементи старого міста з яскравими дизайнерськими рішеннями сучасності. Автори та виконавці проекту  мали в задумі збереження стилю та атмосфери старого міста так, щоб це було вдало поєднано із комфортом, зручностями та сучасними рішеннями.

Для інвесторів уже створили кооператив, який представлятиме інтереси майбутніх власників на засадах самоврядування. Стратегія інвестування також унікальна, яка передбачає страхування коштів на всіх етапах будівництва, але про це нижче.

Особливості комплексу

ЖК«Олександрівськ» – це зручний для проживання будинок з власним дворівневим підземним паркінгом на 84 парко місця, двома поверхами комерційних приміщень загальною площею  2100 квадратних метрів, вище – шість житлових поверхів.  На двох перших можуть локалізуватися фітнес-клуби, сауни, медичні кабінети, стоматології, салони краси та дитячі гуртки, або те, що вигадаєте ви. Ця особливість проекту забезпечить зручність у всьому та справжню клубну атмосферу.

У новобудові передбачені квартири двох типів – 60 смарт квартир площею від 37 до 42 квадратних метрів, та понад 36 кварти VIP класу – від 60 до 100 квадратів. Перша черга будівництва включає в себе планування квартир від найменшої з можливістю створення шикарного простору – квартир з мансардами.

Технологія будівництва ЖК “Олександрівськ” нова і буде застосована вперше. Водночас, вона  зручна для вільного планування простору квартири будь-якої площі. Сучасні системи скління комбіновані з вітражами, це забезпечить помешканню більше денного світла.

Варто зазначити, саме в цьому ЖК втілюється справжній елітний «Клубний будинок», з невеликою поверховістю та ексклюзивним плануванням: високими стелями, сучасними енергозберігаючими матеріалами та системами й багатьма іншими перевагами.

Увагу також варто звернути на місце розташування об’єкта. З одного боку це самісінький центр Запоріжжя, де добре розвинена інфраструктура та хороша транспортна логістика. З іншого – це місце віддалене від загазованості, що для Запоріжжя є важливою перевагою. Зовсім поруч є все необхідне – школи, садки, магазини, заклади громадського харчування, бібліотека, театр на вищі навчальні заклади.

Стратегія інвестування  – I B I S

Дослівно перекладається – Стратегія Страхування Інвестицій в Будівництво.  Вона передбачає співпрацю кількох сторін: замовник будівництва (ЖБК) – страхова компанія – банк. Стратегія гарантує фінансування інвестором конкретний будинок, а не будівельну компанію.

I B I S передбачає три етапи:

Перший етап – підготовчій період, коли відбувається оформлення всієї необхідної документації, отримання дозволів, узгоджень та експертиз. На цьому етапі інвестор сплачує 25% від загальної суми вартості об’єкту нерухомості. Перший внесок інвестора виконавець будівництва застрахує власним коштом.  У випадку невиконання якихсь домовленостей перед інвестором, на даному етапі, страховка компенсує йому витрачену суму коштів.

Другий етап –  безпосередньо будівництво. Передбачає співпрацю інвестора з банком, до закінчення будівництва саме він буде виконувати функцію контролю.

Інвестор, згідно із стратегією, відкриває у банку рахунок ЕКСКРОУ, це відносно новий вид зберігаючих рахунків в Україні, який у сфері будівництва застосовують вперше в рамках стратегії I B I S .  Концепція захисту коштів інвестора полягає у тому, що банк матиме право перерахувати гроші з рахунку клієнта на рахунок виконавця будівництва лише після отримання документів, які засвідчать закінчення останнім етапу, який вказаний у договорі. Крім банку, нагляд за процесом будівництва на цьому етапі здійснюється незалежними сертифікованими фахівцями з питань технічного та авторського нагляду.

Третій етап – набуття права власності на підставі контрактів, укладених відповідно до цієї програми інвестор набуває право власності на об’єкт нерухомого майна.

Нова європейська стратегія інвестування I B I S  була розробленою для захисту коштів інвестора на всіх етапів будівництва та фінансової дисципліни. В Україні ще не завтосовували подібну програму, але схожа вже підтвердила свою доцільність у найбільш демократичних країнах Європи.

Нова стратегія вперше в Україні дає можливість інвестувати в нерухомість абсолютно безпечно. А враховуючи економічну нестабільність в країні, суспільство приходить до розуміння, що тримати збереження у банці означає втрачали щодня через інфляцію. Запоріжці вже сьогодні мають можливість подбати про своє майбутнє і безпечно вкласти гроші в нерухомість, яка завжди буде вигідним капіталовкладенням.

Детальніше про проект та систему інвестування можна дізнатися на САЙТІ проекту.