У ході ранкового брифінгу в.о. керівника центру громадського здоров’я Ігоря Кузіна стало відомо про кількість нових підтверджених заражень протягом доби. Спікер розказав про ситуацію в загальних рисах. Зокрема кількість підтверджених випадків зараження за  минулу добу зросла на 224, загальна кількість по Україні – 1892, за добу додалося 8 дітей.

Станом на сьогодні кількість смертей в наслідок ускладнення хвороби складає 57 осіб, переважна більшість померлих мали важкі хронічні хвороби. Найбільша смертність у віці від 50 років.

Вкінці доповіді Ігор Кузін відповів на декілька запитань від журналістів. Зокрема, що робити при відмові сімейного лікаря призначати тестування на COVID-19. Спікер зазначив що особа, якій відмовили має перевірити ще раз наявність симптомів, які можуть вказувати про інфікування коронавірусом. Якщо особа впевнена, що симптоми є, але лікар все ж не хоче давати направлення на тестування, можна скористатися послугами спеціальних мобільних бригад, які мають виїжджати за викликом до місця перебування хворого. Номери телефонів можна знайти на сайті Громадського центру здоров’я, або за цим посиланням.

На запитання чому лише частину хворих підключають до апаратів ШВЛ Ігор Кузін відповів, що це доволі скаладна процедура, яка має, образно кажучи, свої побічні ефекти, тому підключають лише тих, кому це показано, а саме – визначено низький рівень кисню в крові, що свідчить про погану роботу легенів.

Також спікера запитали чому не можна протестувати усю країну, щоб знати точну кількість заражених.  Кузін на це запитання відповів доволі загально, мовляв – кожна країна має свої протоколи, в Україні затверджено тестування лише тих, хто має явні симптоми.