Ті обмеження, які зараз діють в багатьох європейських країнах будуть застосованими і до українців. Скажімо у Варшаві люди не мають права перебувати на вулиці удвох, навіть якщо це подружжя. Відстань між двома, навіть рідними особами має бути не менше півтора метри. Це не стосуєть супроводу дітей. Якщо йде одна доросла особа і двоє діток, то вони можуть йти поруч.

На вулицях патрулюють стражі порядку і роблять зауваження, тим, хто правил не дотримує. Якщо люди ігнорують – отримують штраф, у Польщі він може становити до 30 тисяч злотих, якщо перевести в гривні, то це 210 тисяч . Там також діє і кримінальна відповідальність за грубі порушення правил карантину – можна отримати ізоляцію –  до 8 років ув’язнення.

Щось схоже уряд планує запровадити і в Україні, вчора про нові правила, які ми вже частково знаємо повідомив новий міністр МОЗ Максим Степанов в ефірі програми “Право на владу”.

Дослівно пряма мова міністра.

“Дійсно, я вважаю, за необхідне, для того, щоб в нас не було італійського або іспанського сценарію, нам потрібно посилити заходи карантину. Іншого шляху просто не існує. В чому будуть полягати ці заходи, які прийняті на уряді і найближчим часом ця постанова уряду буде оприлюднена. Вони будуть полягати в тому, що буде обмежене пересування людей щодо часу перебування на вулиці. Будуть закриті всі спортивні майданчики, всі сквери. Будуть заборонені всі масові будь-які події. Також це буде стосуватись перебування в засобах індивідуального захисту. Також це буде стосуватись того, що не можна буде пересуватись навіть по двох”.

Нагадаємо, в Україні темпи поришення коронавірусної хвороби пришвидшилися, останні два дні показують динаміку + 100 осіб за добу. МОЗ раніше оприлюднило прогнози, там вважають, що вже найближчим часом хворих українців буде 1 мільйон.

Станом на вечір 2 квітня в Україні вже було 897 офіційно підтверджених випадків зараження.