Понад пів сотні українців, які нещодавно прилетіли із країн, де зафіксовано поширення COVID-19 втекли з обсервації. Люди прибули з Катару та Балі.

Українці повернулися кілька днів тому спецрейсом. З аеропорту їх повезли до готелю “Козацький”, там вони мали перебувати протягом 14 діб.  Силою людей утримувати не мають права, тож відмова від обсервації закінчиться для них штрафом у розмірі 17 тисяч гривень.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пояснив, що на такий крок люди могли піти через неточності у законодавстві – горомадян утримувати силою не мають права і вони про це знають.

Силових дій ми не застосовували щодо цих осіб. Кожен, хто вийшов з-під обсервації самовільно, буде оплачувати штраф 17 тис. грн. Це покарання за порушення правил обсервації. Просто деякі громадяни дуже багаті порівняно з більшістю населення України, можуть собі дозволити платити штрафи. За кожен вихід з-під обсервації, а за тим, хто втік один раз, буде постійний контроль, будуть платити 17 тис. грн за кожен вихід”, – зазначив Геращенко.

Заступник міністра закликав  українців не піддавати ризику зараження оточення і піклуватися про здоров’я.