Ввечері, 23 березня стало відомо про зараження коронавірусом вже четвертого народного депутата.
Раніше ми повідомляли про позитивні результати тестів у народних депутатів від ОПЗЖ, до них долучився ,”слуга”.
Про це повідомила заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук у своєму Фейсбук профілі.
Вона розповіла,  що її колега Руслан Горбенко із коронавірусом перебуває у столичній Олександрівській лікарні.

Сьогодні у нашого колеги, нардепа від «Слуги Народу» Руслана Горбенка, виявлено коронавірус. Зараз він перебуває в Олександрівській лікарні з лівостороннім запаленням легень.

Євгенія Кравчук відмітила, що її заражений колега не виїжджав за кордон  і не відпочивав у куршевелях. Тобто, він  міг заразитися лише в Україні. Та припустила, що заразитися Горбенко міг від колег з інших фракцій, в яких хвороба була діагностована раніше.

Симптоми у хворого “слуги” з’явилися лише 19 березня, тому, найвірогідніше, перебуваючи 17-го на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег. Але коло близьких контактів зараз встановлює Апарат Верховної Ради. Комітет з питань прав людини деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Руслан, на засідання в останні 14 днів не збирався.

Також Єввгенія Кравчук запевнила, що фракція продовжує працювати, парламент загалом також:

Хочу заспокоїти всіх: фракція не припиняє роботу, парламент працюватиме, хоч це буде робити складніше. Пройдемо тести на вірус. Якщо потрібно – хтось із нас піде в ізоляцію. На пленарні засідання будемо приходити у захисних засобах. У будівлі Ради застосовані безпрецедентні дезінфекційні процедури. Депутати вже обмежили коло контактів до мінімуму, всі питання, які можливо вирішити дистанційно – вирішуються саме так. Ми зробимо все, щоб в такій складній для всієї країни ситуації в нас був дієздатний парламент, який законодавчо забезпечуватиме боротьбу країни з невидимим і підступним ворогом.

Читайте також: У КОНЦЕРНІ “МТМ” СПРОБУВАЛИ ОБГРУНТУВАТИ ЗАПОРІЖЦЯМ ЦИФРИ В ПЛАТІЖКАХ ЗА ЛЮТИЙ