У МОЗ передумати давати можливість лікарям “швидкої” робити експрес-тести для виявлення зараження COVID-19.

У відомстві повідомили коли та при яких обставинах тестуватимуть хворих. Інформація з’явилася в офіційному повідомленні МОЗ:

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у разі підозри на COVID-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я.

Якщо у вас є симптоми гострого респіраторного захворювання, телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги НЕ БУДУТЬ проводити тест на COVID-19.

❗️Наголошуємо, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров’я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна казати про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи.

Читайте також: У КОНЦЕРНІ “МТМ” СПРОБУВАЛИ ОБГРУНТУВАТИ ЗАПОРІЖЦЯМ ЦИФРИ В ПЛАТІЖКАХ ЗА ЛЮТИЙ