Два дні тому стало відомо, що у Мелітополі Запорізької області з підозрою зараження COVID-19 госпіталізували трьох осіб, двох жінок та чоловіка.

У пацієнтки 1967 року народження перший результат тесту був позитивний, біоматеріали відправили до Запоріжжя для підтвердження або спростування діагнозу.  Сьогодні результати другого тесту мають бути відомими.

Історія хвороби ймовірно зараженої людини вражає. Сайт Наше місто повідомляє, що мешканка Мелітополя, у якої позитивний результат першого тесту, хворіє більше 12 днів. Ще 8 березня хвора звернулася до медиків, в неї виявили пневмонію, але жінка відмовилася йти в стаціонар на лікування.

Хвора повернулася додому та продовжувала контакт з близькими.

Проте 14 березня, після погіршення стану здоров’я карета швидкої допомоги доставила її до пульмонологічного відділення ОП “Міська лікарня №1”. Через 6 днів, 20 березня, жінку на швидкій перевезли в ОП “Інфекційна лікарня” з діагнозом “двостороння пневмонія”. Жінці було зроблено перший  експрес-тест на COVID-19, який дав позитивний результат.

З огляду на те, що інкубаційний період коронавирусу триває 12-14 днів, можна сказати, що пацієнтка ймовірно хворіла коронавірусів з моменту, коли звернулася до сімейного лікаря. Це означає, що, в цей період вона, як мінімум, контактувала зі своїми близькими, а, перебуваючи в пульмонологічному відділенні ОП “Міська лікарня №1”, вона мала контакт з медперсоналом, лікарями, пацієнтами.

У п’ятницю, 20 березня, біоматеріал всіх трьох пацієнтів ОП “Інфекційна лікарня” був відправлений на аналіз до Запоріжжі. Остаточні результати медики повинні знати вже сьогодні. Однак, знаючи історію хвороби пацієнтки 1967 року народження, особливих заходів щодо виявлення контактних осіб місцевим відділом охорони здоров’я та владою не проводилося. Також не проводилися заходи і по ізоляції осіб, з якими контактувала хвора в  ОП “Міська лікарня №1” або його пульмонологічного відділення. – пише Наше місто.

Як тільки результат повторного тесту мешканки Мелітополя буде відомим, ми обов’язково про це сповістимо своїх читачів.

Читайте також: У КОНЦЕРНІ “МТМ” СПРОБУВАЛИ ОБГРУНТУВАТИ ЗАПОРІЖЦЯМ ЦИФРИ В ПЛАТІЖКАХ ЗА ЛЮТИЙ