Запорізькі педагоги зараз проходять курси та опановують онлайн-ресурси, завдяки яким начальний процес можна буде здійснювати не виходячи з дому.

Карантинні заходи, які запровадили в країні повинні тривати протягом трьох тижнів.  Втім, нікому на разі не відомо, чи вистачить цього часу, щоб здолати небезпечний вірус. З початку року школярі навчалися лише кілька тижнів, спершу були канікули, потім карантин, у молодшій школі знову канікули і знову карантин. Навіть вже зрозуміло, що опанувати навчальну програму не встигнуть.

Щоб процес тривав деякі навчальні заклади перейшли на дистанційне навчання, раніше мова йшла лише про вищі навчальні заклади, а вчора з’явилася інформація про підготовку вчителів до онлайн укроків у школах.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Запоріжжя.

Міський департамент освіти та науки підготував методичні рекомендації щодо організації дистанційного навчання дітей Запоріжжя. Вчителі зможуть використовувати у процесі web-ресурси та тренажери для такої форми навчання. З учнями вони спілкуватимуться за допомогою оффлайн- та онлайн-технологій.

Водночас освітяни нагадують, що головне завдання для батьків школярів у період карантину – чітка організація режиму дня, виконання всіх завдань, отриманих від педагогів.

На допомогу запорізьким вчителям та старшокласникам з 17 березня стартувала Всеукраїнська трансляція курсів як онлайн-інструмент з підготовки до ЗНО під час карантину. Трансляція відбувається на ТК «РАДА» та YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України.  Розпочалися лекції з української мови та літератури, біології, математики, історії України.

Міністерство освіти і науки України з наступного тижня розпочинає трансляцію відеоуроків в онлайн-режимі для учнів 5-11-х класів.

Завдяки сучасним освітнім технологіям, партнерським взаємовідносинам між педагогами міста та батьківською громадськістю в період карантину проходитиме дистанційне навчання школярів, – зазначається у департаменті освіти.