Запорізька обласна інфекційна лікарня, до якої за планом мали б везти заражених коронавірусом людей, не має елементарних засобів. Найперше, що потрібно – костюми для хімічного захисту медиків.

Про критичну ситуацію в лікарні розповів громадський активіст Рудольф Акоп’ян. Він мав особисту розмову з головним лікарем закладу. Виявилося, що лікарні абсолютно неготові до прийому заражених людей, а медики обіцяють відмовлятися заходити в палати хворого без необхідної епікіровки.

Активіст, зі своїми друзями-біснесменами уже замовили 100 костюмів для хімзахисту. На разі дуже необхідно купити ще 1400. Про це він написав у соціальній мережі Фейсбук і попросив запоріжців долучитися до ініціативи, адже коронавірус не обирає статусів чи рівня фінансового забезпечення людини, а вражає практично всіх, хто мав контакт з хворим.

Рудольф Акоп’ян у телефонній розмовів пояснив складність усієї ситуації.

“Я спілкувався з головним лікарем інфекційної лікарні ще до того, як міська рада оголосила про виділення коштів та вжиття карантинних заходів. На той час ситуація була критична. Зараз, не зважаючи на те, що кошти пообіціяли виділи, мало що змінилося. Поки гроші виділять, поки проведуть всі необхідні для покупки костюмів процедури пройде трохи часу, а засоби захисту потрібні вже. Ми з друзями замовили 100 штук, але їх потрібно значно більше. Якусь кількість лікарня закупила з власного фонду, бо медики відмовлялися заходити до боксі, де лежать люди збез чіткого діагнозу і можуть убути зараженими саме коронавірусом. У зв’язку з поширенням пандемії в Україні, купити ці костюми вже непросто, саме тому я б’ю на сполох і прошу долучитися до вирішення проблеми” – розказав Рудольф.

Услід за міської владою, яка виділила на боротьбу з епідемією 100 мільйонів гривень, обласна влада теж пообіцяла долучитися фінансово, з обласного бюджету виділять 6.4 мільйони на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації.

Читайте також: На Запоріжжі велика проблема з засобами захисту, закупати будуть коштом нардепа