Про це сьогодні в ході наради повідомив міський голова Володимир Буряк.

Під час наради було прийнято рішення закрити місто на карантин, зокрема  мають припинити роботу магазини, окрім продуктових, ринки, торгово-розважальні центри, розважальні та спортивні заклади. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС.

Дотримання заходів карантину перевірятимуть. Порушників притягатимуть до відповідальності, у тому числі до кримінальної. Втім, на разі ще не має точного розпорядження про суми штрафів чи строки кримінального покарання.

“На час карантину працюватиме спеціальна комісія, у тому числі за участю поліції та інспекторів з паркування. На місці будуть оформляти документи про порушення умов карантину, їх передаватимуть до правоохоронних органів” – прокоментували в прес-службі мерії.

Патрульна поліція на разі не має чітких інструкцій роботи на час карантину.

“Ми  поки  не отримали вказівок як діяти на час карантину, невідомою є схема контролю та форма роботи” – кажуть в поліції.

До слова, у Польщі за недотримання карантинних заходів порушник має сплатити 5000 злотих (приблизно 35 000 грн.), або сісти до в’язниці максимум на 8 років (залежить від міри шкоди).

На карантин також йде бюджетна сфера, там керівники  мають визначити кількість працівників, які необхідні для забезпечення роботи. При цьому заробітна плата працівників повинна зберігатися, тобто їх не повинні відправляти у відпустку за власний рахунок.

Громадський транспорт працюватиме у звичному режимі. Однак запоріжців просять максимально обмежити пересування містом.

Читайте також: ГОЛОДНІ ТВАРИНИ, ПРАЦІВНИКИ БЕЗ ЗАРОБІТНИХ ПЛАТ ТА НЕСПЛАТА ПОДАТКІВ — ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО ДОВЕЛИ ДО КРАХУ