Аномально тепла весна не стала причиною відключення централізованого опалення в Запоріжжі. Гріти батареї продовжать, як мінімум до кінця березня.

Про це розказав керівник концерну МТМ Олександр Грек. Він повідомив, що згідноз нормами опалювальний сезон повинен тривати до 8 квітня. А згідно з прогнозами синоптиків, у кінці березня на запоріжців очікує значне погіршення погодних умов та навіть невеликий мороз.

Тому відключати опалення зараз – передчасне рішення.

Температура, яка регламентує включення опалення – це 8 градусів тепла. Саме на таку температуру розраховані режими в міських котельнях.

– Тобто в котельних немає режимів для температури вище, ніж 8-10 градусів. Цей тиждень ми вимушені були пропрацювати на мінімальних параметрах. Бо якщо задати режими нижче, ніж технологічний мінімум – це призведе до аварійних зупинок. Якщо ми вимкнемо повністю всі котельні в місті, то станеться так, що навчальні, дошкільні заклади та лікарні опиняться далеко за порогом комфортної температури. Оскільки в їх приміщеннях було б 12-14 градусів, а саме така середня температура зараз на вулицях. Це надзвичайно некомфортна температура, тож ми не могли цього допустити, – зауважив Олександр Грек.

Читайте також: У ЗАПОРІЖЖІ ПРОЩАЮТЬСЯ З ДІВЧИНКОЮ, ЯКА ЗАГИНУЛА ТРАВМУВАВШИСЬ У ПАРКУ