Батько дитини, яка трагічно загинула травмувавшись в центральному парку Запоріжжя зробив заяву, яку дав дозвіл опублікувати.

Олександр Ждан вперше з часу трагедії публічно звернувся до місцевих чиновників, адже ця трагедія має стати уроком насамперед для них.

«Смерть нашої дівчинки має бути поштовхом для того, щоб в Запоріжжі розпочалися масштабні перевірки місць дозвілля для дітей та дорослих, а також атракціонів. Наша сім’я зазнала горя, але тепер треба рятувати інших дітей від подібних ситуацій. Сьогодні ми маємо право вимагати проведення належної перевірки тих місць, де гуляють діти. Увагу правоохоронних органів звертаємо на часто марне витрачання бюджетних коштів та нехтуваннями безпекою містян. Гроші запоріжців мають дати гарантії безпеки” – заявив Олександр Ждан.

Також чоловік закликав представників міської влади не приходити на похорон до Анічки.

«Ми не потребуємо співчуття від людей, бездіяльність яких призвела до трагедії, чиновників та посадовців міської ради. Просимо їх, не приходити  на прощання з нашою дитиною і не “піаритися” на нашому горі”.

Олександр Ждан також висловився з приводу ганебного висловлювання керівника Комаренка, який намагався публічно переконати запоріжців, що батьки самі нехтували безпекою і начебто спокійно собі сиділи в кафе, поки дитина гралася.  Аня натомість постійно була під наглядом батьків – каже батько.

“Те, що сказав Комаренко – брехня, ми в перші секунди трагедії були з дитиною, все трапилося фактично в нас на очах і це підтверджують свідки. Неправдою також є й те, що на майданчику були попереджувальні таблички, де начебто було вказано, що лазити по скульптурах заборонено. Втім, факт їх відсутності зараз і підтверджувати не треба, запоріжці самі все з’ясували і надали багато фото, які викрили брехню чиновника” – додав пан Олександр.

Нагадаємо, 8 березня в парку «Дубовий Гай» на Ганну Ждан впала скульптура ведмедя. На місце події прибула карета «швидкої допомоги», постраждалу госпіталізували до лікарні. На жаль, травми виявилися несумісні з життям. Скульптура була незакріплена.