Під виглядом великих і  глобальних реконструкції систем олпалення та водопостачання міські чиновники ймовірно вкрали близько мільйона гривень. СБУ підозрює посадовців Запорізької міської ради у привласненні величезної суми  бюджетних коштів.

Про це повідомили у прес-службі відодмства.

Оперативники спецслужби встановили, що керівництво Департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради уклали договори з комерційною структурою на понад десять мільйонів гривень. Кошти були виділені на заміну насосів центрального опалення і холодного водопостачання в багатоквартирних будинках Запоріжжя.

Під час проведення низки профільних експертиз фахівці зафіксували, що більша частина робіт, відображена в актах виконаних робіт, фактично не здійснена.

Правоохоронці задокументували, що на більше ніж 30 об’єктах роботи виконані не в повному обсязі, а обладнання закуповувалось за значно завищеною вартістю. Загальна сума збитків, завданих зловмисниками бюджету, становить майже 1,2 мільйона гривень. За версією слідства, «зекономлені» кошти фігуранти справи виводили у «тінь» і привласнювали.

За попередніми даними, неякісне виконання робіт поставило під загрозу  життєзабезпечення мешканців багатоповерхівок. У межах кримінального провадження одному з керівників Департаменту Запорізької міської ради і двом комерсантам оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх фактів та осіб, причетних до вказаного злочину.