В рамках європейського туру на підтримку нового акустичного альбому Echo Echo IAMX завітає до України. Цього разу Кріс Корнер зіграє відразу в 4 українських містах: Києві, Львові, Харкові та Одесі.

Лідер IAMX Кріс Корнер завершив роботу над новим проектом. Цього разу музикант вирішив кинути собі виклик, вийти з зони комфорту та записати акустичний альбом. Сміливий крок для Корнера, який спеціалізується на електроніці.

“Акустичний альбом – те, що я давно хотів втілити в життя. Всі мої пісні починалися зі звичайної гітари або піаніно. В “монстрів” вони перетворювалися потім. В Echo Echo я повертаю їх до початкового стану”, – говорить Корнер.

Відомо, що Echo Echo буде складатися з 11 відомих всім пісень IAMX, включаючи Spit It Out та I Come With Knives, перероблених для акустичного виконання.

Допоміг у реалізації ідеї Девід Боттрілл, триразовий лауреат Grammy, який працював з Tool, екс-учасником Genesis Пітером Гебріелом і Muse:

“Ми з Девідом вирішили зробити максимально якісний продакшен для запису, на якому є тільки вокал і гітара. Ми використовували техніку лупів, накладення ефектів і повторення фрагментів, щоб потім пісні можна було повторити на концертах в цьому форматі”, – продовжує музикант.

Спочатку Кріс хотів зробити міні-альбом з кількома піснями, але пізніше стало очевидно, що ідея вартує набагато більше. І якщо ви думали, що IAMX в звичному форматі – справжнісінький катарсис, то готуйтеся почути ті самі емоції, які приховані за барабанами, синтезаторами та електричними гітарами. Почути матерію тонку і чуттєву.

 

IAMX виступав в Україні вже багато разів і за цей час він встиг по-справжньому полюбити тутешніх шанувальників, характеризуючи їх, як “ті, що позбавляють дару мови”. А почути виступи нетривіального музиканта у новому звучанні українському слухачеві має бути як мінімум цікаво.

Варто звернути увагу й локації, що підібрані для туру. В кожному місті це не звичайні концертні клуби, а більш камерні сцени, на кшталт філармоній, театрів, будинків культури чи палаців мистецтв.

Платівка Echo Echo вийде в березні, а українські фани почують матеріал наживо у травні:

1 травня – Харків

2 травня – Київ

3 травня – Одеса

5 травня – Львів

Квитки на всі концерти вже є у продажу.

Віталій Очерет, RNA