Станом на 03.02. в Запорізькій області закрито на карантин 102 школи , в окремих школах закрили лише класи – загалом 189 класів у 57 школах. Найгірше епідеміологічна ситуація в Бердянську та Мелітополі, там пішли на вимушені “канікули” 18 та 23 школи.

Про це повідомили в лабораторному центрів МОЗ Запорізької області.

Крім того через високий рівень захворюваності учнів на ГРВІ з 24.01.2020 року згідно наказу директора КЗ «Оріхівський обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» ЗОР (дитячий притулок) оголошено карантин по ГРВІ, у зв’язку з чим вихованці даного закладу не відвідують Оріхівський НВК №2 ім. В.А.Лазаряна, де вони навчаються.

Питома вага відсутніх через хворобу учнів порівняно з минулим тижнем зросла з 8,4% до 13,7%, в т. ч. через ГРВІ відсутні 12,1% учнів (минулого тижня було 6,3%).

У дитячих навчальних захладах області через високий рівень захворюваності дітей на ГРВІ повністю припинено функціонування 5 закладів дошкільної освіти області (Бердянський, Більмацький та Токмацький райони), а також в 28-ми закладах (м. Запоріжжя – 24, Запорізький район – 2, Токмацький та Чернігівський райони – по 1) припинено функціонування загалом 45 групових осередків:

Питома вага відсутніх через хворобу дітей становить 10,2% (проти 7% відсутніх дітей минулого тижня), в т. ч. через ГРВІ відсутні 7,5% дітей (минулого тижня було 5%).