“Українські Міжнародні Авіалінії” 752,  прийом! І так декілька разів, але зв’язку вже не було…

Журналісти “Тижня” отримали сенсаційне підтвердження того, що причину краху борту 752 “Тегеран-Київ” іранська сторона знала з самого початку, але умисне приховувала.

Саме у той час, як з військової бази випустили ракету по борту МАУ, іранський літак Аseman заходив на посадку, пілот якого бачив спершу, як летить ракета, пізніше – як вибухнув український Boeing. Про це стало відомо з аудіо запису переговорів між пілотом та диспетчером аеропорту в Тегерані.

Диспетчер повідомляє екіпажу МАУ, що висота літака складає 260 м. і дає вказівки як рухатися по курсу. Далі виходить на зв’язок із пілотом борту 3768, він повідомляє, що заходить на посадку з півночі. Згодом запитує дозволу і уточнює чи все добре за маршрутом, оскільки він бачить спалахи. Диспетчер уточнює які спалахи і на що це схоже, пілот з точністю стверджує, – вогні вказують на те, що летить ракета. На це диспетчер просить спостерігати далі і каже, що про ракету не повідомляли.

Згодом пілот повідомляє: – “Я бачу вибухи, чи все гаразд?”

Диспетчер вже ж дає дозвіл на продовження посадки і очевидно розуміє куди могла влучити ракета. Він пробує зв’язатися з бортом 752.

– “Українські Міжнародні Авіалінії” 752,  прийом!”

– “Українські Міжнародні Авіалінії” 752,  прийом!

-“Українські Міжнародні Авіалінії” 752,  прийом!

Зв’язок не з’явився…

Варто зазначити, на аудіо жодного разу ми не почули голосу українського екіпажу, навіть тоді, коли диспетчер давав вказівки як рухатися за маршрутом.