В.о. директора ДУ “Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ УКраїни” Роман Терехов  під час брифінгу повідомив про епідеміологічну ситуацію в області та розказав про поширення важкого вірусу грипу по всій Україні.

Станом на сьогодні в Запорізькій області зачинено на карантин 27 шкіл, переважна їх більшість у Бердянську. У Запоріжжі всі школи працюють, якщо є перевищення норм, тоді до ситуації підходять локально, тобто закривають окремі класи. Підстав для паніки немає, але ми маємо сьогодні ситуацію, коли вірус грипу справді поширюється дуже швидко. Загалом перевищень норм на разі немає, але динаміка насторожує. Зараз маємо справу з вірусом грипу, він погано піддається лікуванню і призводить до пневмонії. До лікаря варто звертатися якомога швидше, одразу як відчути симптоми грипу. Це серйозно, бо ж і летальні випадки від штаму, який поширюється сьогодні вже були – наголосив Роман Терехов.

У ході брифінгу приділили також увагу коронавірусу, – жодного з усіх можливих його видів на території Запорізької області не виявляли. У той же час вжито усіх заходів, щодо запобігання потрапляння вірусу на територію області. Стосовно епідеміологічної ситуації вчора в Запоріжжі відбулася велика нарада

на якій у тому числі були представники запорізького аеропорту та Бердянського порту.

Роман Терехов зауважив, що прямих рейсів із Запоріжжя до Китаю в запорізькому аеропорту немає, але є стикові. Тож запобіжні заходив в аеропорту також проводять.

Читайте також: ІВАН ФЕДОРОВ ПРОКОМЕНТУВАВ УКАЗ ПРО СКОРОЧЕННЯ ВИДАТКІВ НА ПРЕМІЇ ТА НАДБАВКИ