Тема запорізького аеропорту стала однією з найбільш хвилюючих в останні тижні. Будівництво терміналу, можлива передача в об’єкту в концесію, а нещодавно ще й обшуки прикували увагу містян до цього комунального підприємства.

Нещодавні обшуки люди розцінюють по-різному, хтось каже, що це рейдерська атака, інші, що міські  чиновники справді “нагрілися”на тендерах добряче. Як би там не було, для містян важливо, щоб підприємство залишилося у власності громади.

Наприкінці минулого року Гончарук в Запоріжжі заявив, що плани передати запорізький аеропорт в концесію є. Юридичних питань стосовно цих намірів багато, втім, журналісти “Інтерфакс-Україна” вчора отримали актуальну інформацію від міністра інфраструктури Владислава Криклія. Колеги піймали чиновника в кулуарах, в Давосі, де вчора перебувала делегація з України.  Міністерство інфраструктури України не планує передавати комунальний аеропорт “Запоріжжя” в концесію, якщо на це не буде видано новий дозвіл від місцевої влади, саме це сказав профільний міністр.

“Запоріжжя” (аеропорт – ІФ) – це комунальне підприємство. Ми не можемо нав’язати їм свою політику, ми можемо запропонувати, показати, як це може працювати. Якщо буде воля місцевої влади – вона це підтримає. Якщо ні – в нас залишиться розуміння, які кейси ми зможемо запропонувати регіональним аеропортам”, – наголосив Криклій.

Він зазначив, що наразі міністерство вивчає можливість здачі в концесію чотирьох аеропортів: “Херсон”, “Запоріжжя”, “Львів” і “Чернівці”.

“Ми розглядаємо чотири аеропорти під здачу в концесію. Це не означає, що їх буде здано в концесію всі – ми хочемо зрозуміти, що ми маємо вимагати і які опції отримувати від інвестора при входженні його в ці проекти”, – наголосив Криклій.

За словами міністра, Мінінфраструктури спеціально відбирало різні за форматами та обсягами пасажиропотоку аеропорти, щоб отримати якомога більш різнобічну інформацію.

Криклій також зазначив, що передання аеропорту в концесію жодним чином не означатиме масових звільнень працівників, оскільки в умовах концесії передбачаються гарантії для персоналу.