У прес-службі Запорізької міської ради повідомили, що вже у січні мешканці міста зможуть побачити значну знижку в платіжках за тепло та гарячу воду.

У зв’язку зі зменшенням вартості природного газу місцеві громади, підприємства теплокомуненерго отримали можливість зменшити розмір оплати для населення за тепло та гарячу воду.

На початку січня керівництво концерну  «Міські теплові мережі» отримало доручення розробити необхідні документи, щоб вже за грудень запоріжці заплатили за тепло та гарячу воду менше. На думку міського голови, з урахуванням вартості природного газу знижка за опалення за грудень для запоріжців повинна була скласти 24-25%.

У результаті Запоріжжя опинилося серед лідерів по зниженню рівня оплати за опалення та гарячу воду в Україні. Цікавим також є той факт, що на даний момент лише трохи більше половини теплоенергетичних підприємств знизили рівень оплати за опалення за грудень. Щодо гарячої води, то тут зменшення відбулося лише у 25 підприємств.

Як повідомило Міністерство розвитку громад та територій, з 206 теплоенергетичних підприємств рівень оплати за опалення за грудень знизили лише 112. Серед тих, хто прийняв рішення про зменшення оплати за грудень, і Запоріжжя.

Також у Міністерстві сформували інтерактивну карту зменшення оплати за опалення та гарячу воду. Відзначимо, у Запоріжжі – одна з найбільших знижок по цьому показнику. Зниження рівня оплати склало 24,5%. Це при тому, що переважно рівень оплати у більшості населених пунктів знизили від 10% до 20%. Також є випадки, коли зменшення склало лише 7-8%, повідомляють на сайті Запорізької міської ради.