У Запоріжжі відзвітували про результати кілька місячної боротьби з африканською чумою в господарстві ТОВ “Лідер”, що в селі Веселий Гай Новомиколаївського району.

За даними фахівців,  небезпечний пункт – свиноферму − оздоровлено від африканської чуми свиней.

На ліквідацію наслідків та проведення заході щодо припинення поширення вірусу пішло декілька місяців. так, наприкінці вересня минулого року в господарстві виявили страшний вірус та оголосили про карантин.

З того часу  ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснило рад дій по запобіганню поширення небезпечного недугу.  Заражених свиней ліквідували та провели ряд досліджень середовища в найближчих населених пунктах.  Також фахівцями Держпродспоживслужби, ТОВ «Лідер», іншими причетними службами було проведено комплекс заходів: очищення, мийку приміщень, вивезення та знищення гною, інвентарю, дерев’яних конструкцій, дезінфекцію та дератизація приміщень тощо.

Значну допомогу в проведенні оздоровчих заходів надали спеціалісти ГУ ДСНС в Запорізькій області, які виконали великий обсяг роботи.

Так, здійснено подвірні обходи у зонах захисту та нагляду, хворих тварин не виявлено. З населенням проведено роз’яснювальну роботу щодо запобігання захворювання свиней на АЧС та обов’язкового дотримання заходів біологічного захисту на фермах – повідомляють в ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.