Традиційно Водохреща у Запоріжжі святкуватимуть у двох основних локаціях – Правобережний пляж, там освятять воду отці ПЦУ та Центральний (Жданіський) пляж, тут святкову літургію відслужать священики Запорізької єпархії РПЦ.

Підготовка до святкового дня розпочнеться найближчим часом, а поки питання про організацію виносять на засідання Виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Відповідний проєкт рішення вже з’явився на сайті міської ради.

До документі йдеться про необхідність організації масових заходів у вище згаданих місцях. Для містян планують організувати торгове обслуговування, а також на один день розмістити кіоски з чаєм, кавою та солодощами в місцях святкування.

Про санітарні умови також обіцяють подбати, йдеться про розміщення біотуалетів та додаткових контейнерів для сміття. На пляжах розташують намети, де можна буде переодягтися, там будуть лавочки.

У двох локаціях в ніч з 18 на 19 січня та протягом дня 19 січня будуть чергувати рятувальники, а з 6:00 в день Водохреща чергуватимуть медики швидкої допомоги. Також місця проведення заходів будуть під цілодобовим контролем поліції. Застерігають, що споживання аклкоголю у скляній тарі буде забороненим.