Після того, як влада Ірану в особі президента країни Хасана Рухані визнала, що військові країни збили авіалайнер МАУ з допомогою 2 ракет, іранці розлютилися ще більше.

У соціальних мережах люди висловлюють обурення, пишуть:

“Те, що трапилося 8 січня вранці є великою трагедією для всього іранського народу, але те, як повелася влада у цій ситуації є ще більшим горем” – пише Reuters.

«Це національна трагедія. Те, як розібралися  в ситуації та як було оголошено владою, було ще більш трагічно “, – сказав священнослужитель Алі Енсарі, повідомляє Іранське напів офіційне інформаційне агентство ILNA.

Люди не сприймають каяття та вибачення, кажуть – їх замало, бо ж мовчанка протягом кількох днів свідчить про те, що провину пробували приховати.

«Випадково? Що це означає? Вони приховували цю величезну трагедію цілими днями, щоб оплакувати Сулеймані. Соромно вам, – сказала Реза Гад’яні в місті Тебріз.

Також іранці ставлять запитання – чому повітряний простір є відкритим, а аеропорт в Тегерані приймає рейси в ситуації, коли військові очікують від американців відповіді за рекетний удар по базах в Іраку. 

Люди ставлять під сумнів надійність влади Ірану, заявляють, що вона про іранців не дбає. Військові США , за переконанням мешканців Ірану, добре дбають, щоб при виконанні операції не постраждали американці. Так було під час вбивства генерала Сулеймані.

В іранській військовій заяві, здійсненій державними засобами масової інформації, йдеться про те, що український літак, який прямував до Києва, був сприйнятий як “ворожа ціль” після того, як він повернув до ​​військової бази елітної революційної гвардії під Тегераном. В офіційній заяві додають , що це “людський фактор”, а трагедія, що трапилася була ненавмисною.

Деякі іранці закликали до відставки чиновників, відхиливши вибачення.

“Ви помстилися іранцям”, – твітнув Ахмед Батебі на своєму акаунті в Twitter @radiojibi у відповідь на твіт Рухані, що “Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю згубну помилку”.

“Тільки у відставку”, твіт творив Sadeq на своєму акаунті @ sadeq1367

У своєму повідомленні у Twitter в суботу міністр закордонних справ Мохаммед Джавад Заріф поклав частину провини на авіакатастрофу на те, що він назвав авантюризмом США.

«Це кінцева лінія, пане міністр! Ти все погубив !, – відповіла Біта Разакі на @bitarazaqi.