09-10 листопада у Запоріжжі проходив Кубок України з рукопашного бою «Спас» на честь вшанування пам’яті Н. І. Махна. Змагання за першість України відбулись у спорткомплексі ЗНУ.

Головною метою було звернення до українських традицій і виявлення найсильніших спортсменів у певних вікових і вагових категоріях.

На спортивний захід приїхали найсильніші козаки і козачки, які перемогли в обласних видбіркових турах. Були заявлені такі команди : «Січ», «Полк Сагайдачного», «Сила», «Яр», «Сокіл-Кремінь», «Вихлест». Також Запоріжжя прийняло  спортсменів із інших міст України (Київ, Харків, Дніпро, Павлоград, Черкаси).

Офіційне відкриття змагань почалося з урочистого виходу всіх команд, після чого запрошені гості звернулися до участників з напутніми словами.

«На наших змаганнях усі спортсмени – переможці. І я вірю,що не буває переможених, адже у першу чергу перемагає козацький дух і козацька сила», – наголосив президент громадської організації Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Притула.

«Від осередку Полк Сагайдачного змагатися будуть шість спортсменів. Я, як їх тренер, за них спокійний.Вони наполегливо тренувалися і кожен  налаштований на перемогу. Головне – це воля до перемоги!» – сказав тренер осередку Полк Сагайдачного Юрій Москаленко.

Організаторами проведення чемпіонату виступили Міністерство молоді та спорту України та Всеукраїнська федерація «Спас».

Спаринги проводилися на двох спеціально обладнаних матах. Кожен учасник змагань був упевнений в перемозі і демонстрував свої вміння, відточені тренуваннями в поєдинках.

Данило Шаповал – переможець чемпіонату України у віковій категорії 17-18 років у вазі до 65 кг розповів: «Займаюся« Спасом »вже близько семи років. Мені подобається розвиватися в цій сфері. Для мене кожні змагання це великий досвід. Сьогоднішній поєдинок за першість України дався мені дуже легко. Надалі хочу пов’язати своє життя зі спортом і впевнено йду до своєї мрії ».

Кубок України отримала Харківська область

2 місце – Запорізька

3 місце – Дніпропетровська.

Воля до перемоги Гужва Ростислав

Найкоротший бій Литовченко Максим

Найкраща техніка Логвиненко Дмитро

 

По закінченню змагань усім переможцям і призерам урочисто були вручені медалі та грамоти.

 

Оксана Савоста

Фото Мішель Волкової