Вже майже пройшов місяць, як у запорізьких автобусах з’явився пілотний проект «Історія міста у транспорті – 18 storie’s ».

На декількох міських маршрутах встановили екскурсійні інформатори, які працюють з GPS. Коли транспорт проїжджає повз історичну пам’ятку міста – інформатор починає розповідати пасажирам коротку історію даного місця. Міська влада запевняє, що у майбутньому такий електронний гід з’явиться у всьому транспорті міста. Тож ми опитали пасажирів, що вони думають про таке нововведення:

Пенсіонер Василь Степанович вважає, що це дуже корисний проект для міста. Цитуючи

«Я вважаю, що цей інформатор допоможе пізнати нового про Запоріжжя не тільки немісцевим, а й запоріжцям, а навіть, якщо цю історію вже знають, то це краще ніж слухати розмови в автобусі…».

Також ми спитали думку і в представників молоді – Назар та Дмитро, студенти Запорізького електротехнічного коледжу:

« Ну ми думаємо, що таке буде цікаво усім, і пенсіонерам і молоді. Зараз мало людей знають історію міста так досконало, можна йти по вулиці і навіть не знати, що зараз пройшов історичну будівлю…А це допоможе більше дізнатися історію і потім розповісти друзям можна».

Також організатори проекту запрошують містян долучитися до створення оновлення інформації. Охочі можуть розповісти цікаві історії про Запоріжжя організаторам, і отримати можливість долучити її до оновленого списку «Історії міста». Насправді такий невеликий проект може зробити велику інформаційну і туристичну справу в місті, зараз Запоріжжя починає розвиватися, як туристичне місто. З’являються перші великі проекти для гостей міста. В цьому році у місті з’явився Туристичний інформаційний центр, який приймає гостей і розповідає про пам’ятки в місті та поблизу нього, надає екскурсійні послуги, продає сувенірні вироби, також є можливість замовити невеликий зал для конференцій, форумів тощо. Тож такі новини на 8 листопада стосовно пілотного проекту «Екскурсія містом у транспорті – 18 storie’s».