Нещодавно стало відомо, Запорізька облрада планує ліквідувати Чернігівський психоневрологічний інтернат, який знаходиться в селі Калинівка.

Проєкт рішення «Про припинення діяльності комунальної установи «Чернігівського психоневрологічного інтернату» Запорізької обласної ради шляхом приєднання до комунальної установи «Преславський психоневрологічний інтернат» Запорізької обласної ради» вже з’явився на сайті.
Активісти обуренні, бо вважають, що аргументи які наводять в пояснювальній записці, необґрунтовані.

«Дивує непродуманість документа і «притягнуті за вуха» аргументи. Причинами ліквідації інтернату називають якісь порушення 2017 року, неможливість запустити котельню в термін, підвищення ефективності використання фінансів і, як зазвичай, турботу про вихованців ПНІ», – зазначається на сайті «Діти Запоріжжя» 

Наразі в закладі перебуває 122 особи (чоловіки). Подібних інтернатів у Запорізькій області й так не багато, цікаво, як переповненість допоможе покращити життя пацієнтів? Також, чи знайдуть відповідну роботу звільненому персоналу?

В пояснювальній записці вказано, що у 2017 році працівники виконавчого апарату облради перевірили Чернігівський інтернат. Було зафіксовано ряд порушень – незабезпечення ефективного використання закріпленого за установою майна спільної власності територіальних громад області. Проблеми з опаленням.

Пояснення, які мали ліквідувати всі запитання, додали питань.